Lielvārdē, iespējams, pastrādāta prātam neaptverama nežēlība pret suni

© Raidījums "Degpunktā"

LNT raidījums "Degpunktā" ziņo, ka kādā mājā Lielvārdē pastrādāta prātam neaptverama nežēlība pret dzīvnieku.

Lielvārdē viena no privātmājam pirms kāda laika palikusi tukša. Tās īpašnieks šoferis tālbraucējs devies reisā, atstājot divus savus suņus nesen iepazītas sievietes uzraudzībā. Jaunā brūte šajās mājās sarīkojusi pamatīgu jandāliņu, un pati no tā arī dabūjusi ciest, ziņo  "Degpunktā".

Mājas kaimiņi pamanījuši, ka no tās pēdējā laikā sieviete nesusi ārā dažādas mantas. Kādu dienu viņu gājuši lūkoties, vai māja jau nav tukša. Kad iegājuši pagalmā, pamanījuši vairākus asins pleķus. Pēc kāda mirklā kaimiņi atklājuši, ka asinis ir suņa, un dzīvnieks palicis bez astes. Tā vai nu nogriezta, vai noplēsta, bet, visticamāk, šim nodarījumam roku pielikuši cilvēki, stāsta "Degpunktā".

Mājas saimnieka prombūtnes laikā mājā notikusi iedzeršana. Kā novēroja raidījuma veidotāji, tad visas mājas istabas, kurās pabijis suns notraipītas ar asinīm. 

Dzīvnieka īpašnieki ievainoto dzīvnieku iemidzinājuši. Veterinārāsts par iespējamo vardarbību pret šo dzīvnieku runā izvairīgi un norādījis, ka situāciju nevēlas komentēt. 

Ogres kriminālpolicijas priekšniece norādīja, ka šobrīd lieta nodota kārtības policijai. 

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.