SKUMJI: Tēvs atpazinis Artūra ķermeni, kurš izcelts no Liepājas kanāla

© F64

Bezvests.lv savā facebook ceturtdien apliecināja, ka 3. martā Liepājas kanālā atrastā jaunieša mirstīgās atliekas ir 20 gadus vecais Artūrs, kurš pazuda 2015. gada 20. decembrī.

"Artūra tēvs jau ir atgriezies no atpazīšanas un ar nožēlu spiests atzīt – tas ir viņa dēls," vesta bezvests.lv. Brīvprātīkie izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā puiša radiniekiem un tuviniekiem. 

Pagājušā gada 26.decembrī Bezvests.lv brīvprātīgo grupa Liepājas Tirdzniecības kanālā veica meklēšanas darbus. Netālu no naktskluba un viesnīcas “Fontaine” traģiski noslīkušo Artūru meklēja ar motorlaivu un hidrolokatoru, kā arī ar kuteri, izmantojot meklēšanas suni Džei – Džeis, kurš pēc kinologa Ingūnas Oses vārdiem vairākas reizes reaģēja aizdomīgās vietās, zem ūdens sajūtot cilvēku. Diemžēl tajā reizē spēcīgās pazemes straumes un kanāla gultnes sliktās pārskatāmības dēļ, Liepājas glābšanas dienesta 112 ūdenslīdējiem, lai kā arī viņi centās, atrast ķermeni zem ūdens neizdevās.

Ar hidrolokatora palīdzību aizdomīgo iecirkni apsekoja brīvprātīgais Jevgenijs Stefanovs, taču ķermeņa aprises zem ūdens ierīce neuzrādīja.

Strādāja meklēšanas suņi Jūle un Džei – Džeis. Lailas Skrodeles suns Jūle jaunekļa pēdas krastā neatrada. Kinologs Ingūna Ose ar suni Džei – Džei veica meklēšanu virs ūdens – Bezvests.lv brīvprātīgie kopā ar ugunsdzēsējiem – glābējiem ar laivu apbraukāja visu kanālu. 10 Bezvests.lv brīvprātīgie meklēšanas darbus veica visu dienu – līdz pat tumsai.

Jūrskolas kursanta Artūra tēvs ar satraukumu meklēšanas darbus vēroja no krasta. Valsts policijas un glābšanas dienesta pārstāvji sniedza brīvprātīgajiem atbalstu, piešķīra kuteri, lai varētu strādāt kinologs ar suni. Vēl vienu kuteri ūdenī nolaida Liepājas glābšanas dienesta dienesta 112 darbinieki, bet trešo laivu ar hidrolokatoru atveda paši brīvprātīgie un veica gultnes izpēti.
Kinologi ar suņiem pārmeklēja apkārtni, izpētīja arī jūrskolas koledžas mācību kuģi. Centās atrast ķermeni ar suņa palīdzību, kurš apmācīts pēc speciālas metodikas.

Kinoloģe Ingūna Ose:
- Ja suns sajūt cilvēk līķi, viņš signalizē. Suns uzrādīja vairākas vietas, kur ūdenī var atrasties ķermenis, taču stiprās straumes un duļķainā ūdens dēļ, mēs nespējām neko saskatīt.