Kučinski uztrauc KNAB iekšējās problēmas; tiksies ar Streļčenoku

© F64

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien tiksies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, lai pārrunātu situāciju KNAB, intervijā aģentūrai LETA atklāja premjerministrs.

Kučinskis norādīja, ka esot noraizējies. "Nenoliedzu, ka KNAB iekšējās problēmas mani ļoti uztrauc, un mums nāksies viņas risināt," uzsvēra premjerministrs.

Par konkrētiem risinājumiem Kučinskis nerunāja, jo vēl nav ticies ar Streļčenoku un viņam vēl nav pieejama visa informācija.

"KNAB sastāv no diviem zariem - viens ir blēžu ķeršana, otrs ir preventīvais. Attiecībā uz preventīvo darbu ir progress, ar birokrātisko darbu ir neapšaubāms progress. Jautājums ir par to, cik veiksmīgs ir darbs ar otru funkciju. Neesmu par to informēts, jo tā ir aisberga neredzamā daļa," piebilda Kučinskis.

Jau ziņots, ka KNAB jau vairākus gadus pastāv domstarpības starp biroja vadību un daļu darbinieku. Vairāki KNAB strādājošie tiesājas pret KNAB, piemēram, par disciplinārsodiem un citiem KNAB lēmumiem. Visvairāk prasību tiesā iesniegušas KNAB amatpersonas Ilze Draveniece un Juta Strīķe. Tāpat prasību iesniedzis KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes loceklis Juris Pujāts, Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs un KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore.

Eiropas Komisijas (EK) 2016.gada ziņojumā par Latviju teikts, ka, neraugoties uz pārliecinošajiem izmeklēšanās sasniegtajiem panākumiem, KNAB ir vājinājusi iekšējā spriedze. Tā ir turpinājusi destabilizēt biroja darbu un ietekmēt sabiedrības uzticību tā darbībām un tam, ka prioritāte tiek piešķirta plašu sabiedrības uzmanību piesaistījušiem gadījumiem.

Latvijā

Finanšu nozares asociācija (FNA) un lielākās bankas šodien mediju pasākumā informēja par aktuālo situāciju kreditēšanas jomā un banku aprēķinus par solidaritātes iemaksas sasaisti ar kreditēšanu.

Svarīgākais