Aicina dāvināt brilles senioriem aprūpes centrā "Zemgale"

© F64

Kontrtenors Sergejs Jēgers kopā ar optikas studiju "Lonija" aicina ikvienu iedzīvotāju iesaistīties atbalsta akcijā, sarūpējot brilles un saulesbrilles aprūpes centra "Zemgale" senioriem. Akciju atbalstīt iespējams, atnesot uz studiju "Lonija" (Blaumaņa 30, Rīgā) optiskās brilles vai saulesbrilles, kas pašiem vairs nav noderīgas, taču senioriem ļaus pilnvērtīgi baudīt ikdienu un atpūtu kā brīvā dabā, tā lasot, vai, piemēram, veidojot rokdarbus.

Ozolnieku novada pašvaldības sociālās aprūpes centrā "Zemgale" savu ikdienu vada kopumā 300 seniori. Savas rocības robežās aprūpes centrs meklē iespējas apgādāt savus seniorus ar viņiem tik ļoti nepieciešamajām brillēm, tomēr ierobežotais budžets lielākoties tiek novirzīts regulārām redzes pārbaudēm un acu kopšanas līdzekļiem, zālēm. Piemērotu optisko briļļu un saulesbriļļu iztrūkums liedz senioriem pilnvērtīgi baudīt ikdienu un aprūpes centra piedāvātās atpūtas iespējas. Vecāka gada gājuma cilvēkiem ir grūtības lasīt grāmatas, preses izdevumus jaunizveidotajā bibliotēkā, tāpat - veikt smalkus tuvuma darbus, veidot rokdarbus. Uzturoties ārpus telpām - acis jūtīgi reaģē uz dienas gaismu. Līdzīgā situācijā ir arī paši seniori, kuri ierobežotās rocības dēļ nevar atvēlēt līdzekļus vajadzīgo briļļu iegādei.

Atnes brilles vai saulesbrilles, ko vairs neizmanto - tās iegūs otro iespēju būt noderīgām. Atdāvātās brilles tiks sakoptas, atjaunotas, un sagatavotas tā, lai seniori tās var izmatot pilnvērtīgi. Ja būs nepieciešams - ziedoto briļļu ietvaros tiks ievietotas atbilstoša stipruma briļļu lēcas, ja starp atdāvātajām brillēm kādam no senioriem netiks atrastas pilnībā piemērotas brilles.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais