ŅIRGĀŠANĀS SKOLĀS: Vai skolotāji var to novērst?

© Ekrānšāviņš, Youtube

Slimību profilakses un kontroles centrs sadarbībā ar sadarbībā ar nozares speciālistiem, izstrādājis mācību filmu skolēniem "Katrīna" par ņirgāšanos skolā. Sociālajos tīklos ir dalītas atsauksmes par mācību materiāla saturu.

Ņirgāšanās skolā starp audzēkņiem ir izplatīta parādība. Apmēram 14% skolēnu cieš no pazemojumiem un tikpat liela daļa jauniešu ņirgājas par citiem. Ar video palīdzību Slimību profilakses un kontroles centrs vēlas jauniešiem lūgt negaidīt un neciest no šāda veida vardarbības, bet vērsties pie vecākiem un speciālistiem, kuri uzklausītu viņu problēmas. Tāpat videomateriālā aicina nebūt vienaldzīgam, ja blakus notiek ņirgāšanās par klasesbiedru.

Video vietnē youtube video skatīts gandrīz 5 000 reižu un komentētāji pārsvarā saka, ka video ir labs un, kā tāda patiesi ir skolas dzīves.

Sociālajā tīklā facebook cilvēki uzsver, ka, īpaši pilsētās, klasēs ir daudz audzēkņu un skolotājam ir grūti ievērot skolēnu savstarpējās attiecības un problēmas tajās. Kā arī cilvēki ir šokēti par par šādu vardarbību skolās, kura joprojām pastāv.

 

Vai tas ir normāli? Vai normāli ir tas, ka bērniem (jo viņi nav pieaugušie) ir jāiet cauri tādam stresam + vēl mācības +...

Posted by Annija Goldberga on Tuesday, 1 March 2016

Svarīgākais