“Izmisuma radīts afekta stāvoklis” - tā aizstāv tēvu, kurš solījies nošaut VM ierēdņus

© facebook/ekrānšāviņš

Sociālajos tīklos ļaudis aktīvi dalās ar dažādiem ierakstiem, kuros cenšas aizstāvēt un attaisnot izmisušo tēvu, kurš solījies nošaut Veselības ministrijas ierēdņus.

Jau ziņots, ka kādas smagi slimas sievietes tēvs draudējis nošaut Veselības ministrijas ierēdņus, jo viņa meitai Jelgavas slimnīcā un Gaiļezerā atteikta palīdzība.

Šī informācija izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā un savu viedokli un aizstāvību arestētajam vīrietim steiguši izteikt gan tie, kas kungu nepazīst, gan tie, kuri ikdienā ar viņu tikušies.

Piemēram, Inčukalna Pagasta iedzīvotāju padome savā facebook profilā vīrieša aizstāvībai ierakstījusi garu rakstu par to, ka kungs esot bijis afekta stāvoklī, tādēļ viņu nekādā gadījumā nedrīkst sodīt.

“Ar katru no mums dzīvē var notikt situācijas, kuras var radīt neparedzamas sekas. Tā ir gadījies arī ar mūsu jauko šoferīti. Pazīstot šo cilvēku ne vienu vien gadu varu teikt, ka viņš ir ļoti izpalīdzīgs, komunikabls cilvēks un lai šo cilvēku novestu līdz stāvoklim, kad viņš var izteikt draudus ir jānotiek kaut kam pavisam īpašam.

GODĀJAMĀS AMATPERSONAS, atbildiet uz jautājumu kā Jūs rīkotos, ja Jūsu bērns kliegtu pēc palīdzības. Kāda būtu Jūsu rīcība bezizejas situācijā, kādā nonāca šis cilvēks. Protams, medicīnas darbiniekiem slimi cilvēki ir ikdiena un dažādas emocionālas situācijas ir pašsaprotamas. Bet neaizmirsīsim, ka Jūs algas saņemat no nodokļu maksātāju iemaksām.

Portālā medicine.lv, varam lasīt psihoterapeita komentāru par afekta stāvokli līdz kādam tika novests tēvs, kas saprotot, ka nevar palīdzēt savam bērnam, zvanīja uz visiem viņam pieejamiem telefoniem.

 „Afekts ir spēcīgs un relatīvi īslaicīgs emocionāls stāvoklis, ko izsauc straujas izmaiņas cilvēkam svarīgos dzīves apstākļos. Afekta pamatā ir cilvēka pārdzīvotais iekšējā konflikta stāvoklis, ko izraisa vai nu pretrunas starp viņa tieksmēm, centieniem, vēlmēm, vai arī pretrunas starp prasībām, ko cilvēkam izvirza citi vai viņš pats, un iespējām šīs prasības izpildīt. Afekts attīstās kritiskos apstākļos, cilvēkam nespējot atrast adekvātu izeju no bīstamām, visbiežāk - negaidīti radušamies situācijām. Afektam piemīt dominantes īpašības - tas bremzē ar to nesaistītos psihiskos procesus, uzspiežot to vai citu situācijas stereotipu risinājumu (sastingums, bēgšana, agresija).”

Cik var saprast Veselības ministrijā strādā ierēdņi, kam nav ne mazākās nojautas par medicīnas jautājumiem un to, kas notiek viņu nozarē un tā vietā, lai cilvēkam palīdzētu, viņi ir izdarījuši visu, lai mīlošs tēvs, nodokļu maksātājs tiktu apsūdzēts noziedzīgā nodarījumā, kuru nav izdarījis.

Tāpat kā tiesībsargi, kas ar apskaužamu centību „PĀRCENTĀS”, pildot savus pienākumus, veica aizturēšanu, iesaistot speciālo vienību darbiniekus. Vēlos piebilst, ka vīrietis nav persona, kas ar savām darbībām būtu bijis policijas redzeslokā, tāpēc vēl jo vairāk nav saprotams, kāpēc pret viņu ir uzsākts kriminālprocess par huligānismu, ja dotajā gadījumā varēja iztikt ar administratīvo lietu.

Inčukalna novada iedzīvotāju padome noteikti turpinās sekot notikumiem un darīs visu iespējamo, lai palīdzētu atrisināt šo situāciju, tāpat noteikti turpināsim atspoguļot notikumus, lai jau tā izdarītās nelikumības neturpinātos un sabiedrība saņemtu nesagrozītu un patiesu informāciju,” vēstīts publikācijā, ar kuru vairāk nekā 60 reižu jau dalījušies arī citi facebook lietotāji.

Tāpat arī vīrieša slimā meita, kuras dēļ viņš izmisuma dzīts zvanīja uz Veselības ministriju, ziņo – saņemtais atbalsts no līdzcilvēkiem ir prātam neaptverams.

“Pēc šīs dienas panorāmas sižeta es atvēru dr.lv un saņēmu šādu vēstuli no sveša cilvēka: es jums novēlu to visu labāko izārstēties un turpināt veseļoties. Es nekad neesmu jutusies TIK aizkustināta. Ziniet kas bija sūtītājs? Viens no mazajiem puikām, ko mans tētis ved uz skolu un atpakaļ! No sirds uz sirdi - būsim visi kopā, cīnīsimies kopā un varbūt piedzīvosim pārmaiņas!” raksta sieviete.


Tā pat arī jānorāda, ka šo jautājumu aktīvi sociālajos tīklos pārspriež arī cilvēki, kuri minēto vīrieti nepazīst.

 
Kā iepriekš vēstīts: Kādas smagi slimas meitenes tēvs draudējis nošaut Veselības ministrijas ierēdņus, jo viņa meitai Jelgavas slimnīcā un Gaiļezerā atteikta palīdzība.

Kā ziņots,policija ierosinājusi kriminālprocesu pret 45 gadus vecu vīrieti, kurš izteicis draudus Veselības ministrijas (VM) darbiniekiem. Draudus nonāvēt VM darbiniekus vīrietis izteicis izmisuma dēļ, jo viņa slimajai meitai divās slimnīcās atteikta palīdzība.

Vīrietis agrāk likumu nav pārkāpis, ierocis viņa dzīvesvietā nav atrasts un uzteiktos draudus viņš noliedz, skaidrojot, ka vienkārši bijis izmisumā.

Policija vīrieti aizturējusi un ierosinājusi kriminālprocesu par huligānismu un vīrietim draud pat divi gadi cietumā.

AVOTI: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=965136350245239&id=771519856273557&fref=nf

AVOTI: https://www.facebook.com/linda.misevica.5/posts/230931010584625

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais