Baida tikai nodokļu piedzinējus

© F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone vakar publiski pavēstīja, ka izpildījusi finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas uzdevumu atlaist darbiniekus, kas nespēj pamatot savu ienākumu izcelsmi.

Uzdevuma formulējums sniegts tāds, kādu gaidīja sabiedrība, reaģējot uz ziņām par brīnumiem VID Finanšu policijas darbinieku ienākumu deklarācijās. Ministre pirms pāris nedēļām tam neiebilda, bet, ticamāk, jau uzdevuma formulējums bija mīkstāks, nevis kādu atlaist, bet sagatavot priekšlikumus, kā varbūt varētu kādu atlaist. I. Pētersones vēstījums ministrei varbūt izrādīsies vēl ne par atlaišanu, bet par darba grupas izveidošanu atlaišanas iespēju indikatīvas izvērtēšanas optimizēšanai. Katrā ziņā I. Pētersones sūtījums šķita tik aizdomīgs, ka ministre nesteidzās apstiprināt, ka saņēmusi to, ko prasījusi. Nodokļu piedzinēju biedēšanā iekļāvies arī Ministru prezidents Māris Kučinskis ar solījumu uzsūtīt VID darbiniekiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārbaudītājus.

Nodokļu piedzinēju biedēšana vakar nejauši sakrita ar ziņu no Bauskas, kur tiesa uzņēmējam par ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas vairāk nekā 113 tūkstošu eiro apmērā piesprieda 280 stundas piespiedu darbu, t.i., noteica viņam algu 113 000 : 280 = 404 eiro stundā. Nav nekādas nozīmes uzlabot Finanšu policijas darbu, ja tagad šis tiesnesis vai tiesnese ar visiem saviem radiem un draugiem nepiedzīvos visstingrāko deklarētās un nedeklarētās mantas pārbaudi un daudzas citas procesuālās un operatīvās darbības.



Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais