Cīņa pret naudas atmazgāšanu ir ilgtermiņa uzdevums

© Scanpix

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 26.februārī Vašingtonā tikās ar ASV finanšu ministra vietnieku Ādamu Szubinu (Adam Szubin), lai pārrunātu Latvijas iestāšanās sarunu gaitu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), vēsta Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta Preses un informācijas nodaļa.

Ā. Szubins izteica gandarījumu par līdzšinējo Latvijas progresu iestāšanās sarunās OECD, akcentējot nepieciešamību Latvijai veikt nepieciešamās reformas, ko noteic OECD vadlīnijas. Tāpat Ā.Szubins akcentēja nepieciešamību pēc bankas uzraudzības pilnveidošanas, tostarp kapacitātes palielināšanas.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī valsts spēja novērst riskus, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju Latvijas banku sistēmā, īpaši uzraudzību nerezidentu banku segmentā.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka cīņa pret naudas atmazgāšanu nav tikai OECD iestāšanās jautājums, bet gan ilgtermiņa uzdevums, kam ir tieša ietekme uz nacionālo drošību.

Latvijā

Latvijā plānotās izmaiņas nodokļos nav līdz galam pārdomātas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts konkurētspējas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors un Vidzemes augstskolas padomes priekšsēdētājs Arnis Sauka.

Svarīgākais