Tiesās policistus, kuri, iespējams, situši un pazemojuši dzērušu vīrieti

© F64

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien plāno skatīt krimināllietu, kurā divi Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki apsūdzēti par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kura rezultātā gāja bojā kāds vīrietis, aģentūra LETA noskaidroja tiesā

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Rīgas tiesas apgabala prokurore Jekaterina Kušakova, 2013.gada oktobrī policija saņēma izsaukumu no mediķiem par to, ka Višķu ielā pretim trolejbusa galapunktam atrodas kāds smagi piedzēries vīrietis.

Prokuratūra uzskata, ka, mēģinot noskaidrot piedzērušā vīrieša datus, viens no likumsargiem uzkāpis virsū uz guļošā vīrieša plaukstām. Pēc tam policisti vīrieti ievietoja dienesta automašīnā un, turpinot noskaidrot personību, ar rokām un kājām izdarīja vairākus sitienus pa cietušā galvu un ķermeni. Tad apsūdzētie vīrieti nogādāja patversmē Gaiziņa ielā, kur, turpinot lietot fizisku spēku, izvilka cietušo no auto un, paņemot aiz rokām un kājām, ienesa viņu patversmē, kur nometa uz grīdas. Cietušajam medicīniskā palīdzība netika sniegta, un viņš aptuveni pēc nedēļas Rīgas Stradiņa slimnīcā nomira.

Lai arī vīrietis tika aizvests uz patversmi, bezpajumtnieks viņš nebija, turklāt, kā uzsvēra prokurore, saskaņā ar lietas materiāliem viņš bija miermīlīgs un policistiem nepretojās.

Lieta tiesai nosūtīta jau pērn janvārī, taču dažādu apstākļu dēļ pēc būtības vēl nav skatīta.

Šobrīd Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā atrodas piecas krimināllietas, kurās seši Valsts policijas un Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki apsūdzēti par nepamatotu vardarbību pret iedzīvotājiem. Lietā, kura apsūdzēti pašvaldības policisti, bija iestājušās traģiskākās sekas.

Latvijā

Latvijas valsts budžetā pagājušajā gadā, rēķinot atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS 2010) metodoloģijai, bija deficīts 931,7 miljonu eiro apmērā jeb 2,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētie jaunākie dati par valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijas rezultātiem.

Svarīgākais