Jaunajai partijai "Gods kalpot Latvijai" ir risinājumi labklājības uzlabošanai

© F64

Partijas "Gods kalpot Latvijai" (GKL) programmā minēti risinājumi arī situācijas uzlabošanai labklājības jomā, lai apturētu cilvēku aizbraukšanu no valsts.

Sociālajā jomā partija vēlas nodrošināt labāku pensiju sistēmu vecākiem ar bērniem. Tiek rosināts izveidot pensiju 4.līmeni jeb "Ģimenes solidaritātes pensijas", kas tiks balstītas principā, ka 4% no katra strādājošā sociālās apdrošināšanas iemaksām novirzīt kā piemaksu pensijai vecākiem - 2% tēvam un 2% mātei. Partijas dibināšanas debatēs tika norādīts uz mērķi panākt, lai arī pašvaldības policisti saņemtu izdienas pensijas.

GKL uzdevumi būs nodrošināt demokrātijas un tiesiskuma principu ievērošanu Latvijā, ilgtspējīgu un stabilu valsts ekonomisko attīstību, kristīgo un garīgo vērtību un kultūras tradīciju saglabāšanu un attīstīšanu, kā arī pilsoniskās sabiedrības stiprināšanu, teikts šodien partijas dibināšanas sapulcē apstiprinātajā programmā. Tāpat tiek solīts paust atbalstu kristīgajā ticībā balstītām ģimenes vērtībām. Politiskais spēks uzsver, ka Latvijas tautas ir valsts suverēnās varas nesējs. Valsts pārvaldē kā risinājums ir nelielas un profesionālas darbinieku komandas.

Šodien apstiprinātajā partijas rezolūcijā teikts, ka valsts pārvaldei ir jābūt pakārtotai savu iedzīvotāju labklājības un drošības sajūtas veicināšanai. Par valsts ilgtspējīgas attīstības potenciālu liecina migrācijas tendences, demogrāfiskā situācija un kristīgo vērtību saglabāšanas un nostiprināšanas tendences.

Politiskais spēks norāda, ka nepārdomātā bēgļu politika rada pamatotas bažas par kristīgo vērtību apdraudējumu tuvākajos gados, tāpēc Latvijas amatpersonām nav jācieš klusu, ja Vācija un citas turīgās valstis pieļauj kļūdas, kas ved pretī bezdibenim. Partijas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs šodien debatēs partijas dibināšanas kongresā kritizēja Vācijas kancleres Angelas Merkeles īstenoto politiku. Normatīvajos aktos jānosaka princips, ka Latvijā var uzņemt tikai tos bēgļus, kas ievēro kristīgās vērtības. "Ir jānovērš risks līdz ar bēgļiem uzņemt islāma kaujiniekus un jāizslēdz teroraktu iespējamība," teikts programmā.

Savukārt enerģētikas jomā plānots pārtraukt piemērot obligāto iepirkuma komponenti. Aizsardzības sfērā partija atbalsta piedalīšanos drošības misijās un militāro izdevumu noteikšanu 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta atbilstoši NATO prasībām.

Politiskais spēks kopumā sešas lappuses garajā programmā formulējis arī savus plānus veselības, izglītības, zinātnes, sporta, kultūras, reģionālās attīstības, vides saglabāšanas, zemkopības, ekonomikas, finanšu, transporta, korupcijas novēršanas, drošības, kārtības, iekšlietu un ārlietu jomās.

Plānots, ka pēc gada partija apstiprinās uzlabotu programmu.

Kā ziņots, šodien nodibināta partija "Gods kalpot Latvijai".

Par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts biedrības "Gods kalpot Latvijai" valdes loceklis Andrejs Požarnovs.

Partijas valdē tika ievēlēti Andrejs Artjomovs, Ilona Dimante, Agnese Geduševa, Lauris Gruntmanis, Andrejs Isakovs, Andris Klešniks, Žans Launags, Ronalds Pambakers, Reinholds Pelše, Mārcis Pūķis, Jānis Sokolovs un Mārtiņš Vadzis.

Partijas dibināšanas pasākumā piedalījās arī Kādreizējais Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks un bijušais "Rīgas satiksmes" valdes loceklis Jānis Geduševs. Viņš gan atzīmēja, ka nevar iestāties jaunveidojamā partijā, jo ir partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs.

 

Latvijā

No daļas iemaksu pensiju otrajā līmenī terminētas pārnešanas uz pirmo līmeni nav saskatāma negatīva ietekme uz nākotnes pensijām, jo pirmā līmeņa kapitāls katru gadu tiek indeksēts un tiek strādāts pie piedāvājuma ieviest bāzes pensiju, intervijā aģentūrai LETA pauda labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Svarīgākais