"Gods kalpot Latvijai" startēs pašvaldību vēlēšanās

© F64

Šodien plkst.11 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks partijas "Gods kalpot Latvijai" dibināšanas sapulce, aģentūru LETA informēja biedrībā.

"Biedrība "Gods kalpot Latvijai" gada laikā savās rindās ir pulcējusi spēcīgus domubiedrus, kas gatavi iesaistīties un strādāt Latvijas labā, un kā loģisks turpinājums biedrības mērķtiecīgajam darbam ir jauna politiskā spēka - partijas "Gods kalpot Latvijai" - dibināšana," paziņojumā medijiem pauž biedrība.

Iepriekš biedrība, bet tagad partija "Gods kalpot Latvijai" esot dibināta ar mērķi "apvienot Latvijas patriotus, kas ar savu pieredzi un zināšanām vēlas personiski iesaistīties Latvijas nākotnes veidošanā, godprātīgi darboties sabiedrības interesēs un kopīgi meklēt risinājumus Latvijas pašvaldībās un valstī sasāpējušiem jautājumiem".

Sapulces atklāšanā dalībniekus uzrunās biedrības "Gods kalpot Latvijai" valdes loceklis Andrejs Požarnovs, bet ar ziņojumiem uzstāsies biedrības darba grupu vadītāji un pārstāvji.

Sapulces mērķis ir partijas "Gods kalpot Latvijai" dibināšana, partijas statūtu un programmas apstiprināšana, kā arī priekšsēdētāja un valdes vēlēšanas.

Partijas "Gods kalpot Latvijai" programmas pamatā būs trīs vērtības: "Cilvēks - ikkatram Latvijas iedzīvotājam ir tiesības uz drošību, pārticību un cieņpilniem dzīves apstākļiem", "Dzimtā zeme - Dievs mums devis auglīgu zemi, strādīgas rokas, mīlestības pilnas sirdis, ticību saviem spēkiem. Jāsāk ar sevi, savu sētu, savu novadu, tā atdzimstot ciemam pēc ciema, novadam pēc novada, uzplauks arī visa Latvija" un "Valsts - Latvijai jākļūst par valsti, kuru par savējo dēvē tās tauta un kurai tās iedzīvotāji ir savējie".

Jau vēstīts, ka biedrība nevarēs reģistrēt partiju, nemainot nosaukumu.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais