PALĪDZI! Vientuļā māmiņa: Bail, ka dēls drīz neatpazīs savu ģimeni

© labdaris.lv

Labdarības lapā "Labdaris" ievietos palīdzības lūgums no kādas trīs bērnu māmiņas. Viņas 11 gadus vecajam dēlam Nikolajam ir psihiski traucējumi, kas neļauj zēnam pat naktīs mierīgi gulēt.

Gaidot Nikolaju, grūtniecība noritēja labi, taču septītajā mēnesī sākās priekšlaicīgas dzemdības. Ārsti teica, ka mazulis varētu atpalikt attīstībā, bet neskatoties uz to, Nikolajs attīstījās ātrāk nekā pilnībā iznēsātie bērni.

Problēmas sākās, kad dēls sāka iet skolā. Viņa uzvedība kļuva neapmierinoša, viņš bija kļuvis agresīvs. Gadu pirms tam viņam bija noteikta diagnoze; viņu viss biedēja, viņš visu laiku gribēja būt man blakus. Es nevarēju saprast, kas notiek. Tad viņam pazuda miegs naktīs un mēs vērsāmies pie ārsta. Pērnā gada decembrī mēs nonācām slimnīcā, kur dēlam noteica diagnozi: psihiskie traucējumi ar šizofrēnijas simptomiem.
Man ir ļoti grūti skatīties, kā viņš mokās naktīs, kā cieš no murgiem. Ir grūti pat iedomāties, kā viņš tobrīd jūtas. Un pamostoties dēls arī nevar atslābināties, jo viņam šķiet, ka sliktais sapnis kuru katru mirkli pārvērtīsies realitātē. Es jūtu, cik ļoti manam dēlam ir bail!

Nikolaja psihiskais stāvoklis pasliktinās vēl vairāk katru dienu, un mani māc bailes, ka kādu dienu viņš vairs neatpazīs pat mūs, savu ģimeni.

Nikolajam ir regulāri jādzer zāles; viņam ir nepieciešamas ūdens procedūras un individuālās nodarbības pēc Montessori metodes. Ir vajadzīga arī rehabilitācija, un lai to nodrošinātu nepieciešami 3 000 eiro.

Man nav iespējas to visu apmaksāt, jo mēs iztiekam tikai ar valsts nodrošināto sociālo pabalstu. Bez Nikolaja man ir vēl divi bērni. Es rūpējos par viņiem un audzinu viena pati.

ZIEDOT!