"Liepājas metalurgs" algās un nodokļos samaksājis vairāk nekā 10 miljonus eiro

© F64

„KVV Liepājas metalurgs”, kā reģiona lielākais darba devējs un nodokļu maksātājs 2015. gadā algās un nodokļos samaksājis vairāk nekā 10 miljonus eiro, paziņojis uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs.

Lielāko daļu summas - vairāk nekā 5,7 miljonus eiro „KVV Liepājas metalurgs” 2015. gadā izmaksājis algās saviem darbiniekiem.

„Neraugoties uz krīzi, kas ir pārņēmusi nozari un problēmām ar nepamatoti augstajiem elektroenerģijas tarifiem, kas uzņēmumam neļauj nokļūt plusos, „KVV Liepājas metalurgs” nemainīgi īsteno sociāli atbildīgu uzņēmuma politiku”, norāda Igors Talanovs.

Viņš arī paziņoja, ka vairāk nekā 3,8 miljoni eiro 2015. gadā nodevu un nodokļu veidā (ienākuma nodoklis un sociālais nodoklis) nomaksāti valsts un pašvaldības iestādēm.

Tāpat vairāk nekā 1,2 miljonus eiro „KVV Liepājas metalurgs” samaksājis citos nodokļos. Piemēram, nekustamā īpašuma nodoklī par uzņēmuma rīcībā esošajām būvēm un īpašumiem.

„„KVV Liepājas metalurgs”, kā jaunais Latvijas metalurģijas nozares nozīmīgākā uzņēmuma investors, jau vairāk nekā gadu aktīvi darbojas reģionā un nosauktās izmaksas ir labākais apliecinājums mūsu vēlmei strādāt arī turpmāk”, uzsver Igors Talanovs.

2016. gada 26. februārī uzņēmumā strādā 458 darbinieki.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais