Krimināllietu departamenta tiesneši ir pārguruši

© F64

Patlaban Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departamenta tiesneši strādā uz fiziskās un psihoemocionālās noslodzes robežas, AT plēnumā pauda departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe.

Tiesnesis bilda, ka realizētā reforma - AT Krimināllietu palātas likvidācija - pagaidām sevi nav attaisnojusi.

Dzalbe skaidroja, ka departaments pārņēma palātas speciālās funkcijas, piemēram, operatīvo darbību akceptēšanu, kas ietekmēja un palielināja departamenta darbu.

Tiesnesim ir jāspēj strādāt ar katru lietu, kas nonāk viņa lietvedībā, pauda Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs.

Kā ziņots, AT Krimināllietu departaments joprojām ir izskatījis procentuāli visvairāk lietu - 85% no tiesvedībā esošajām lietām. Tomēr tas ir par 92 lietām mazāk nekā 2014.gadā, un, ņemot vērā, ka tika saņemts par 20 lietām mazāk, lietu uzkrājums departamentā nedaudz palielinājās.

Latvijā

Valdība 8. oktobrī atbalstīja Labklājības ministrijas sagatavotos grozījumus Valsts fondēto pensiju likumā, kas paredz no 2025. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim pensiju iemaksu likmes viena procentpunkta pārnesi no pensiju 2. līmeņa uz valsts nefondēto pensiju shēmu jeb pensiju 1. līmeni. Ministrija anotācijā skaidro, ka tas ļaus īstenot darbaspēka nodokļu samazinājumu un, iespējams, sekmēs nākotnes vecuma pensiju apmēru kopumā.

Svarīgākais