Policija veic resorisko pārbaudi "KVV Liepājas metalurgā"

© F64

Valsts policija (VP) veic resorisko pārbaudi par iespējamām nelikumībām uzņēmumā "KVV Liepājas metalurgs".

Kā aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse, resorisko pārbaudi policija sākusi, pamatojoties uz iesniegumu, kas pirms pāris nedēļām saņemts no Finanšu ministrijas (FM). Iesnieguma saturu VP nekomentē, vien norāda, ka tiek pārbaudīta informācija par iespējamām nelikumībām uzņēmumā.

VP pārstāve uzsvēra, ka resoriskā pārbaude ir valsts iestādes un tās amatpersonu veikta pārbaude par iespējamu likuma pārkāpumu, kurā vēl nav saskatāmas pietiekamas pazīmes kriminālprocesa ierosināšanai vai administratīvās lietvedības sākšanai. Kā skaidroja Knīse, resoriskā pārbaude šajā gadījumā sākta, lai VP varētu pieņemt lēmumu - ir vai nav pamats sākt kriminālprocesu vai lemt par cita veida atbildību. Pašlaik nekāds lēmums vēl nav pieņemts, viņa norādīja.

Jau ziņots, ka AS "Latvijas Gāze" (LG) pārtraukusi dabasgāzes padevi AS "KVV Liepājas metalurgs", aģentūru LETA informēja LG. Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz ilglaicīgu nespēju nokārtot parādsaistības par saņemto dabasgāzi.

LETA jau ziņoja, ka LG pagājušā gada beigās veica pārrēķinu, secinot, ka "KVV Liepājas metalurgs" ir patērējis mazāk gāzes, nekā plānots, kā rezultātā rūpniecības uzņēmumam par šo pārrēķinu ir jāmaksā 340 000 eiro. LG lielajiem dabasgāzes patērētājiem piemēro dažādus tarifu plānus, kas paredz - jo vairāk gāzes lieto, jo zemāka ir summa par piegādāto gāzi. "KVV Liepājas metalurgs" pērn patērējis mazāk gāzes, nekā plānots, tāpēc arī tika veikts pārrēķins.

Pašreizējā situācijā, kad ražošana uzņēmumā AS "KVV Liepājas metalurgs" ir apturēta, dabasgāzes padeves atvienošana neko būtiski neietekmē, aģentūrai LETA iepriekš atzina Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija). Viņš uzsvēra, ka pašlaik svarīgāk ir sagaidīt, kas notiks ar uzņēmuma restrukturizācijas plāna izstrādi.

 

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais