Zolitūdes traģēdijā apsūdzētā sieviete nenāk uz tiesu, jo baidās par savu drošību

© F64

Jau ziņots, ka Zolitūdes traģēdijas lietā apsūdzētajai - SIA "Maxima Latvija" darba aizsardzības speciālistei Innai Šuvajevai izteikti draudi, tomēr, kā vēsta viņas advokāte, lieta ir daudz nopietnāka.

Jau ziņots, ka Zolitūdes traģēdijas lietā apsūdzētajai - SIA "Maxima Latvija" darba aizsardzības speciālistei Innai Šuvajevai izteikti draudi, tomēr, kā vēsta viņas advokāte, lieta ir daudz nopietnāka.

“Sakarā ar izskanējušo informāciju saistībā ar kriminālprocesu par gatavošanos izdarīt manas aizstāvamās Innas Šuvajevas slepkavību, kā arī saistībā ar Zolitūdes traģēdijas lietas turpmākās iztiesāšanas gaitu, nosūtu Jums savu papildus komentāru.

Jautājumu par konkrētu personu dalību lietas izskatīšanā tiesai bija iespēja izlemt jau līdz tiesas sēdei

„Kā jau ziņots, no Valsts policijas saņemta informācija par gatavošanos izdarīt slepkavību attiecībā uz trim Zolitūdes traģēdijas krimināllietā apsūdzētajiem, tajā skaitā arī „Maxima Latvija” darbinieci Innu Šuvajevu, kura ir atzīta par cietušo policijā uzsāktajā kriminālprocesā. Baidoties par Innas Šuvajevas drošību, jau pusotru mēnesi atpakaļ, kā arī atkārtoti vēl pirms nedēļas, esam lūguši tiesai izlemt jautājumu par viņas nepiedalīšanos krimināllietas iztiesāšanā klātienē, kas nekādā veidā neaizkavētu lietas izskatīšanu. Jānorāda, ka Kriminālprocesa likuma 464.pants paredz gadījumus, kad lieta var būt iztiesāta bez apsūdzēto piedalīšanās, un šādas tiesības apsūdzētie var izmantot bez jebkāda papildus pamatojuma.

Tieši šādu, uz Kriminālprocesa likuma 464.pantu balstītu, lūgumu ir iesniegusi Inna Šuvajeva, kā papildu pamatojumu norādot policijā uzsākto kriminālprocesu. Tā kā plašāku informāciju par draudiem policija nav sniegusi un risks par manas aizstāvamās drošību vēl aizvien pastāv, šī jautājuma skatīšanas atlikšana uz tiesas sēdes datumu šķiet neloģiska, ņemot vērā to, ka tiesa var lemt šādus jautājumus jau iepriekš. Esam darījuši visu iespējamo, lai mudinātu šādu lēmumu pieņemt laicīgi un līdz ar to neaizkavētu lietas izskatīšanu pēc būtības,” vēstulē portālam nra.lv atklāj I. Šuvajevas advokāte.

Jau ziņots, trim Zolitūdes traģēdijas lietā apsūdzētajām - SIA "Maxima Latvija" darba aizsardzības speciālistei Innai Šuvajevai un Rīgas būvvaldes darbiniecēm Marikai Treijai un Aijai Meļņikovai - esot bijuši slepkavības draudi, tāpēc Valsts policija sākusi izmeklēšanu, taču sīkāku informāciju nesniedz, vēsta Latvijas Televīzija.

Tāpat vēstīts, ka ja Zolitūdes traģēdijas lietā apsūdzētās trīs sievietes - neieradīsies uz nākamajām tiesas sēdēm, advokāts Aldis Gobzems cietušo vārdā varētu tiesā pieteikt lūgumu grozīt viņām drošības līdzekli.