Ločmele un Raudseps no LTV esot saņēmuši pa 300 eiro par katru "Skutelis ir studijā"

© f64

Pateicoties Latvijas Televīzijas vadības labvēlībai, žurnāla "Ir" izdevēji – kuri pazīstami kā principiāli atklātu konkursu un valsts finanšu tēriņu caurspīdīguma piekritēji un valsts nozagšanas apkarotāji - bez oficiāla konkursa tikuši ne tikai pie LTV pasūtījuma un oficiāla LTV sponsora statusa, bet arī pie citiem bezmaksas labumiem uz nodokļu maksātāju rēķina.

Tā vēsta portāls pietiek.com.

Neoficiāli avoti ziņo, ka žurnāla "Ir" izdevējs, AS Cits medijs ir saņēmis ne tikai nepilnus 23 tūkstošus eiro par raidījuma "Skutelis ir studijā" veidošanu, bet arī esot kļuvis par Latvijas Televīzijas oficiālo sponsoru.

Sponsorēšana izpaužas tā, ka raidījuma – par kuru AS Cits medijs un tā pārstāvji Raudseps un Ločmele saņem jau minēto atlīdzību, - reklāmas tiek izvietotas tai pašā žurnālā "Ir" un tā interneta vietnē, un šī izvietošana tad arī skaitās Cita medija veikta sponsorēšana.

Kā izrādās, lai gan līgumā par to nekas nav minēts, vienlaikus arī Latvijas Televīzija ir kļuvusi par neformālu "Ir" izdevēju sponsoru. Lai kāds uzņēmums LTV ēterā varētu ilgstoši izrādīt savu zīmolu, tam parasti ir jāslēdz reklāmas līgums ar LTV atbilstoši Latvijas Televīzijas reklāmas izcenojumiem.

Taču "Ir" izdevēji panākuši, ka uz tiem šis nosacījums neattiecas, - lielāko daļu no katra raidījuma "Skutelis ir studijā" LTV ēterā tiek demonstrēts žurnāla "Ir" logo, par kura izrādīšanu nekādu samaksu LTV nesaņem, un arī LTV un Cita medija noslēgtajā līgumā šāda logotipa izrādīšana nav paredzēta.

Interesanti, ka nedz  Nellija Ločmele, nedz Pauls Raudseps, kuru saņemtā atlīdzība par katru raidījumu ir lielāka nekā tā, ko saņem raidījuma vadītājs Jānis Skutelis, nevēlas sniegt nekādu informāciju par raidījuma finansiālajām izmaksām. LTV vadība to dēvē par sabiedriskā pasūtījuma komercnoslēpuma daļu, savukārt Ločmele atklāj tikai to, ka tiekot saņemts „saprātīgs finansējums”.

Taču medijos jau parādījušās ziņas, ka par katra 13 minūtes garā raidījuma vadīšanu pašam Jānim Skutelim tiek maksāti 200 eiro, scenārija autorei Ievai Bitei - 150 eiro, toties "ideoloģiskajiem sekretāriem" Ločmelei un Raudsepam - 300 eiro, raidījumu cikla kopējām izmaksām sasniedzot nepilnus 23 tūkstošus eiro. Turklāt Citam medijam ir dotas tiesības arī bez maksas izmantot LTV videoarhīva materiālus.

Svarīgākais