Pārtraukta gāzes padeve "Liepājas metalurgam" [papildināts]

© F64

AS "Latvijas Gāze" (LG) šodien pusdienlaikā ir pārtraukusi dabasgāzes padevi AS "KVV Liepājas metalurgs", aģentūru LETA informēja LG.

Šāds lēmums pieņems, pamatojoties uz ilglaicīgu nespēju nokārtot parādsaistības par saņemto dabasgāzi.

Tā kā līdz vakardienai, 18.februārim, parāds joprojām nebija nomaksāts, kopējās "KVV Liepājas metalurgs" parādsaistības ir pieaugušas un turpina pieaugt, kā arī "KVV Liepājas metalurgs" nav parakstījusi vienošanos par parāda pakāpenisku samaksu, dabasgāzes padeve gazificētajam objektam ir pārtraukta.

Dabasgāzes padeve tiks atjaunota nekavējoties pēc visu parādu nomaksas.

Par iespējamo dabasgāzes padeves pārtraukšanu uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" tika brīdināts jau februāra sākumā, jo "KVV Liepājas metalurgs" bija secīgi nokavējis vairākus maksājumu termiņus.

"KVV Liepājas metalurga" valdes loceklis Igors Talanovs aģentūrai LETA norādīja, ka joprojām nekomentēs divu uzņēmumu savstarpējās komercattiecības.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais