Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā gaidāmi arī potenciāli bēgļi no Krievijas

© f64

Reālākus draudus Latvijai rada bēgļi nevis no Tuvajiem Austrumiem, bet gan no Krievijas, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” atklājis pētnieks Leons Taivāns.

Pētnieks norādījis, ka globāli, scenārijs, kurā varētu stabilizēties situācija Tuvajos Austrumos, ir tehniski un arī praktiski neiespējams, un imigranti turpinās piepildīt Eiropu. Iemesls tam ir ne tikai konflikti, kuri jau gadiem ilgi plosa reģionu, bet arī valstu likumdošana un to ekonomiskā situācija, kā arī iespējamais ūdens trūkums.

Eiropa esot vienīgā brīvā vieta, kur iespējams virzīties, tomēr konkrēti Latvijai būtu vairāk jāraizējas par bēgļiem no Krievijas, nekā no Tuvajiem austrumiem.

"Bet, ja nu sākas tracis kaut kur Krievijā un sākas bēgļu neapturama plūsma? Tā bēgļu plūsma uz šejieni - šeit viņu neatturēs ne aukstums, ne Latvijas nabadzība, šī vide ir Krievijai pierasta un šeit dzīvot var. Nu tad mūsu valstiskās kapacitātes krietni saruks, ja tie būs stihiski pūļi simtiem tūkstošu, ar kuriem tu vairs nezini, ko darīt," atklājis pētnieks.