Internetā pārdod ātrās palīdzības automašīnas

© Ekrānšāviņš

Interneta sludinājuma vietnē parādījies ieraksts, kurā piedāvā iegādāties "Mercedes-Benz Sprinter 316" neatliekamās palīdzības automašīnu.

Sludinājumu vietnē ieraksts ievietots latviešu un krievu valodā. Ātrās palīdzības automašīnu piedāvā iegādāties par 13 500 eiro + PVN un tā pārdevējs uzrādīts kāds autosalons Rīgā. Automašīnu iespejams arī iemainīt pret pircēja esošo auto un tā ir pilnībā aprīkota.

Savukārt TV3 Ziņas informē, ka sludinājumos atrodams ātrās palīdzības automobilis par 41 tūkstoti eiro, kas ir 2011. gada izlaiduma. Pēc ziņu raidījuma sniegtās informācijas Veselības ministrija izbeigusi autonomas līgumu ar Rīgas Sanitārā transporta autobāzi. Šī iemesla dēļ 76 aprīkotas automašīnas nav nepieciešamas vairs.

Ātrās automašīnas var iegādāties jebkurš, taču nav iespējams oficiāli reģistrēt un lietot, ja vien automašīnu neiegādājas kāda medicīniska rakstura iestāde. Kā vesta ziņu raidījums, ja transporta līdzekli iegādājas juridiska vai fiziska persona, automašīnai jānoņem krāsojums un bākugunis. TV Ziņas informē, ka par ātrās palīdzības automašīnas iegādi interesējies tikai viens cilvēks.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais