Platpers: Tiesībsarga ziņojumā iekļauti "maldinošaji" skaitļi

© F64

aeimas deputāts Arvīds Platpers (NSL) pauda sašutumu par tiesībsarga Jura Jansona ikgadējā ziņojumā iekļautajiem "maldinošajiem" skaitļiem un aicināja tos nekavējoties labot.

Uzklausot Jansona ziņojumu par gada laikā paveikto cilvēktiesību un labas pārvaldības jomā, Platpers nolēma debatēt tikai par XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem un Jansona atzinumu saistībā ar pieļautajiem pārkāpumiem.

Platpers Jansona ziņojuma sadaļā par dziesmu un deju svētkiem saskatīja virkni nepilnību - gan dalībnieku skaitā, gan estrādes ietilpībā, uzsverot, ka tieši Jansons piedāvā nepareizu notikumu interpretējumu. Deputāts uzsvēra, ka šajā sadaļā konstatētās kļūdas rosina bažas arī par pārējo ziņojuma saturu, līdz ar to viņš lūdz Jansonam kļūdas labot.

Jansons norādīja, ka viņam ir grūti saprast, kur Platpers atsaucas tieši uz viņa pārkāpumiem, jo tiesībsarga atzinums par svētkiem veidots, balstoties uz dažādu iestāžu izstrādātajiem dokumentiem, tostarp ziņojumu par Mežaparka Lielās estrādes piepildījumu un pieļaujamo dalībnieku skaitu.

Līdz ar to Jansons aicināja Platperu nākamajā reizē rūpīgāk iepazīties ar ziņojuma saturu, piebilstot, ka "izcili būtu, ja arī atvainotos".

Kā ziņots, aizvadīto XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā Mežaparka estrādē uz skatuves bija divreiz vairāk bērnu, nekā rekomendēts būvinženieru drošības atzinumā, vēsta žurnāls "Ir". Kā stāstījis "Rīgas mežu" valdes loceklis Edgars Vaikulis, izstrādātais drošības atzinums paredzēja, ka estrādes tribīnes var uzņemt 6000 cilvēku, bet šo rekomendāciju organizatori pārkāpuši uz pusi.

 

Svarīgākais