VAKARA ZIŅAS: Kā Mūrniece tiek galā ar Valsts prezidenta pienākumiem

Valsts prezidenta pienākumu izpildītāja Ināra Mūrniece ar meitu Regīnu Annu apmeklēja Nacionālā teātra pirmizrādi par 1940. un 1941. gada baisajiem notikumiem «Svina garša». Pēc pirmizrādes svinīgajā banketā Mūrniece teica emocionāli aizkustinošu runu par izrādē redzēto un izjusto. Arī viņas dzimta ir cietusi no baisajiem notikumiem. Turklāt vecvecāki ir mērojuši divas reizes Sibīrijas ceļu. Dzimtas stāstu un atmiņas tagad pie sevis glabā arī Regīna Anna, lai jau vēlāk to nodotu saviem bērniem © Santa Sergejeva

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (45), kamēr Valsts prezidents Raimonds Vējonis atlabst pēc sirds operācijas, ir Valsts prezidenta pienākumu izpildītāja. Pēc skata trausla, bet ar sievišķīgu krampi un gudrību apveltīta, viņa drosmīgi tiek galā ar visiem pienākumiem, kā arī pagūst apmeklēt Latvijas kultūras dzīvē nozīmīgus pasākumus, veltīt laiku savai meitai Regīnai Annai un eleganti saposties.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Ināra Mūrniece atzina, ka līdz ar jaunajiem pienākumiem, viņai ir krietni lielāka atbildības izjūta: «Sadarbība starp Ministru prezidentu, Valsts prezidenta kanceleju un Saeimu ir daudz ciešāka nekā agrāk. Mums ir nākušas klāt arī iknedēļas tikšanās ar Ministru prezidentu, kas var ilgt stundu, pusstundu vai 40 minūtes, tik, cik nepieciešams.»

«Es priecājos, ka prezidents atveseļojas. Esmu ar viņu runājusi pa telefonu un priecājos, ka prezidents, slimnīcā esot, ir mundrs un garā možs. Pat mūsu salīdzinoši neilgajā telefonsarunā viņš pajokoja vairākas reizes. Es ļoti augstu vērtēju cilvēka spēju pajokot ne tik vieglos dzīves brīžos,» viņa pastāstīja.

Lai arī pēc skata šķiet, ka Ināra Mūrniece ir trausla sieviete, viņa spēj uzņemties atbildību un paveikt lielas lietas. Par pēkšņajiem darba pienākumiem, kurus viņai vajadzēja uzņemties, kad Raimondam Vējonim sākās veselības problēmas, Mūrniece nosaka, ka ne jau viņa vienīgā ir stipra sieviete. «Mēs visas Latvijā esam stipras sievietes!» Šajā posmā Ināru Mūrnieci īpaši atbalsta arī meita Regīna Anna. «Ne tikai tagad, bet vienmēr lepojos ar mammu,» piebilst Mūrnieces meita. Māte ar meitu ikdienā viena otrai sūta uzmundrinošas īsziņas, kurās arī spēj par sevi pasmaidīt. Piemēram, viņām ir topā īsziņa, kurā Regīna Anna mammai raksta: «Dari man godu šodien!».



Svarīgākais