Rīgas Pašvaldības policija izplata svarīgu aicinājumu

© f64

Starp izsaukumiem par dažādām situācijām, pārkāpumiem un traucējumiem iedzīvotājiem, kad policijas dežūrdaļu un patruļu ekipāžas izbrauc uz adresēm, Rīgas pašvaldības policijā regulāri tiek saņemti lūgumi pēc palīdzības no bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem vecāka gada gājuma iedzīvotājiem pavisam ikdienišķās situācijās.

Svētdien, 14.februārī Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu sievieti, kura apmaldījusies Rīgas ielās. Policijas darbinieki noskaidroja sirmās kundzes dzīvesvietas adresi un nogādāja viņu mājās.

Vidzemes pārvaldes darbinieki arī saņēma informāciju no kādas personas, kurai nepieciešama palīdzība mājvietā. Persona bija izkritusi no ratiņkrēsla un pašas spēkiem nespēja tikt galā. Adresē ieradušies policijas darbinieki iecēla sievieti ratiņkrēslā.
Regulāri palīgā aicinājumi policijā tiek saņemti no vecāka gadagājuma cilvēkiem, kad aprūpē esošs dzīvesbiedrs ar kustību traucējumiem izkrīt no gultas un aprūpētājs saviem spēkiem nespēj palīdzēt.

Policijas darbinieku ikdienišķu palīdzības sniegšanas gadījumu, kas visbiežāk paliek nepamanīti, taču grūtībās nonākušajiem ir ļoti būtiski, ir daudz, par ko tiek saņemtas pateicības par policistu iejūtību, atbalstu un uzmundrinājumu.
Rīgas pašvaldības policija aicina – neesi vienaldzīgs, painteresējies par sirmgalvi kaimiņos, iespējams, vari palīdzēt.

Latvijā

Problēmas attiecībās ar vienaudžiem, grūtības mācībās, pašnāvības domas, vardarbība ģimenē, veselības problēmas - par šādām tēmām, visbiežāk bērni un jaunieši meklē palīdzību, zvanot un rakstot Uzticības tālrunim. Taču šobrīd iezīmējusies arī jauna tendence - bērni, jaunieši un arī pieaugušie bieži zvana un meklē palīdzību, jo vardarbība, gan emocionāla, gan fiziska, notiek vecāku starpā, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais