Nedēļas otrajā pusē atkal kļūs siltāks

© F64

Ir sākusies februāra otrā puse; gadalaikam atbilstoši laika apstākļi šobrīd valda vien valsts austrumu rajonos – Latgalē un Vidzemē pirmdien no rīta vietām sniega segas biezums sasniedza 10-16 cm, nakts laikā arī nedaudz piesala, savukārt valsts rietumos brīvdienās uzsnigušais sniegs praktiski jau ir nokusis, jo pat nakts laikā temperatūra nebija zemāka par 0, +2 grādiem. Tuvākajās dienās Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas un sals pastiprināsies, tomēr jau nedēļas beigās Latvijā atkal atgriezīsies siltākas gaisa masas.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka otrdien virs Latvijas vispirms pastiprināsies šī augsta spiediena atzara ietekme, bet pēc tam virs Rietumeiropas izveidosies pat anticiklona centrs, kas virzīsies uz austrumiem un nedēļas vidū noteiks laika apstākļus arī Latvijā - debesis skaidrosies un dienas būs saulainas, nokrišņu nebūs. Debesīm skaidrojoties un vējam pierimstot, gaiss kļūs aukstāks – jau šonakt valsts austrumu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5, -6 grādiem, neliels sals gaidāms arī gandrīz visā pārējā teritorijā. Turpmākajās divās naktīs Vidzemē un Latgalē sals sasniegs pat -5, -10 grādus, arī dienas laikā termometra stabiņš te vietām nepakāpsies virs 0 grādu atzīmes.

Tomēr jau ceturtdien no dienvidiem pāri Baltijas jūrai virzīsies jauns ciklons, kas nokrišņus atnesīs visā Latvijā – sākumā snigs, bet turpmākajās dienās nedēļas nogalē gaidāms arī slapjš sniegs un lietus. Ceturtdien pastiprināsies arī dienvidaustrumu austrumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-16 m/s, nedēļas izskaņā dienvidu puse vējš pierims, brāzmās nepārsniedzot 13 m/s. Nedēļas nogalē naktīs gaisa temperatūra vairs nebūs zemāka par +1, -4 grādiem, bet dienā tā paaugstināsies līdz +1, +4 grādiem.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.