Kultūras ministrija: tiks darīts viss , lai nodrošinātu cirka mākslas pastāvēšanu Latvijā

© f64

"Rīgas Cirka" ēkā pirmdien, 15.februārī, notika jaunizveidotās krīzes pārvarēšanas komisijas sēde, lai kompleksi un operatīvi pārrunātu un meklētu risinājumus par radušos situāciju, kad nav iespējams rīkot cirka izrādes tai paredzētajā ēkā, un pēc iespējas ātrāk varētu atjaunot pilnvērtīgu cirka mākslas pieejamību skatītājiem.

Klātesošie viennozīmīgi nolēma, ka jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu cirka mākslas pastāvēšanu Latvijā ar mērķi saglabāt to augstā līmenī un plašai sabiedrības daļai pieejamu. Tas sevī ietver vairākus darbības posmus. Šā brīža ēkas nodrošināšanu, iespējamo pagaidu vietu apzināšanu - mākslinieciskās darbības turpināšanai, mākslinieciskā un administratīvā personāla (tostarp ārzemju viesmākslinieku) darba jautājumu risināšanu, juridisko aspektu sakārtošanu un finansiālo saistību risināšanu ar partnerorganizācijām.

Lai atjaunotu cirku, jāiziet caur vairākiem būvniecības procesa etapiem - jāveic padziļināta cirka ēkas izpēte, pamatojoties uz izpētes rezultātiem , jāveic projektēšanas darbi un pēc tam atjaunošanas un pārbūves (ja nepieciešams) darbi. Šobrīd attiecībā uz VSIA "Rīgas Cirka" ēku nepieciešams veikt steidzamākos darbus, kas skar fasādes sienas nostiprināšanu. Jau minēto ēkas pilnu izpēti būtu iespējams veikt, cerams, ka gada laikā. Līdz ar to par turpmāko VSIA "Rīgas Cirka" mākslinieciskas darbības stratēģiju varēs spriest tikai pēc gada.

Komisijā strādā Kultūras ministrijas kultūrpolitikas, personāla, būvniecības un juridiskās jomas speciālisti, kā arī VSIA "Rīgas Cirka" deleģētie pārstāvji.