Stradiņa slimnīcā mediķiem atalgojums palielināts vidēji par 5,3%

Attēlam ir ilustratīva nozīme © f64

Ņemot vērā Veselības ministrijas piešķirto finansējumu atalgojuma palielinājumam medicīnas personālam (ārstiem, māsām, laboratorijas, u.c. speciālistiem), sākot ar šī gada janvāri, atalgojums Stradiņa slimnīcā ir palielināts par vidēji 5,3 procentiem. Tāpat, saskaņā ar valstī noteikto, ir palielināts atalgojums darbiniekiem, kuriem noteikta minimālā alga.

Atalgojuma palielināšana kopā attiecas uz 2221 darbinieku. Palielinot stundas likmi robežās no 0,08 eiro līdz 0,19 eiro atbilstoši pa amatu grupām, vidējais fiksētais mēneša atalgojums par vienu darba slodzi ārstiem ir pieaudzis par 22 eiro, ārstu palīgiem - par 30 eiro, māsu palīgiem - par 37 eiro, ārstniecības un pacientu aprūpes personālam - par 32 eiro. Proporcionāli šai fiksētai summai papildus vēl tiek aprēķināta mainīgā atalgojuma daļa, kas saistīta ar piemaksu par darba stāžu, nakts darbu, papildus darbu u.c. nosacījumiem.

Atalgojuma pieaugums slimnīcā pēdējos gados tika veikts, galvenokārt, tiem darbiniekiem, kuru darba samaksa ir valstī noteiktās minimālās algas apjomā. Līdz ar to radās situācija, ka kvalificēta darba veicēju atalgojums atsevišķās amatu grupās bija gandrīz līdzvērtīgs mazāk kvalificēta darba samaksai.

Kopā šim mērķim saņemtā gada summa, iekļaujot veselības un sociālās apdrošināšanas iemaksas, veidoja 1,19 miljonus eiro. Aprēķinot faktisko kopējo pieejamo finansējumu atalgojuma palielināšanai, bija jāņem vērā arī citas atalgojuma izmaksas, kuras noteiktas koplīgumā vai darba līgumā, piemēram, algas palielinājums par stāžu, piemaksa par nakts darbu, svētku dienām, piemaksa par papildus darbu, mājas dežūras, atvaļinājums, papildatvaļinājums, piemaksa par īpašu risku, piemaksa par darbu Neatliekamās medicīnas centrā, slimības lapas. Līdz ar to iegūtais finansējuma apjoms, kuru bija iespējams piemērot fiksētā atalgojuma palielināšanai veidoja 576 000 eiro gadā vai 48 000 eiro mēnesī.

Svarīgākais