Āboltiņa par pensionāru prioritātēm uzskata arī drošību

© F64

Saeimas deputāte un partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa par pensionāru prioritātēm uzskata arī valsts iekšējo un ārējo drošību, kā arī ekonomisko attīstību.

Viņa šodien Latvijas Pensionāru federācijas domes sēdē sacīja, ka valsts problēmas nesaistās tikai ar pensijām un sociālo nodrošinājumu. Āboltiņa minēja, ka valsts drošība ir svarīga visiem iedzīvotājiem, pretējā gadījumā nav iespējams bērniem nodrošināt ne nākotni, ne pensionāriem pensijas. Latvija ir NATO dalībvalsts un alianse sniegs palīdzību jebkurā situācijā, tomēr nedrīkst paļauties tikai uz citiem, ir jāsargā arī pašiem sevi, skaidroja Āboltiņa un piebilda, ka tas ir iemesls, kāpēc valsts budžetā aizsardzībai piešķirti tik lieli līdzekļi.

Viņa atzīmēja, ka drošība nav tikai armija, bet arī policija un ugunsdzēsēji. Tāpēc bijis svarīgi šiem cilvēkiem palielināt algas. Tāpat valstij jādomā arī par savas robežas stiprināšanu, piebilda politiķe.

Āboltiņa arī noradīja, ka jaunās valdības deklarācijā ekonomikas attīstība ir izvirzīta kā viena no prioritātēm. Tieši ekonomikas attīstība ļaus nodrošināt gan algu, gan arī pensiju pieaugumu, uzsvēra politiķe.

Viņa arī uzskata, ka valstij nodokļu jomā vairāk jāvirzās progresivitātes virzienā, lai pensionāru makos paliktu vairāk naudas.

Sakāmo Āboltiņa pabeidza, norādot, ka "Vienotība" nekad nav bijuši populisti, un neraugoties uz to, ka partija šobrīd premjera krēslu ir zaudējusi, tā valdībā ir nākusi strādāt. Viņa arī piebilda, ka neraugoties uz to, ka "Vienotība" ir valdošās koalīcijas partija, tā neklusēs, ja "kaut kas ies šķērsām".