KNAB sagatavojis priekšlikumus likumā par priekšvēlēšanu aģitāciju

Lai varētu ar tiesiskiem līdzekļiem labāk uzraudzīt un kontrolēt politisko partiju priekšvēlēšanu aģitāciju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sagatavojis priekšlikumus izmaiņām likumdošanā, aģentūrai LETA intervijā atzina KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis.

Priekšlikumi tiks iesniegti gan Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kurš bija iniciators šādu grozījumu veikšanai, gan vairākām Saeimas komisijām.

Vilnītis pagaidām nevēlējās publiskot šos priekšlikumus, jo nākamnedēļ tie vēl tiks pārrunāti biroja iekšienē, kā arī ar sabiedriskās politikas centra "Providus" speciālistiem. Galvenokārt priekšlikumi ir par slēptās reklāmas kontroli un uzskaiti.

Vilnītis ar nožēlu atzīst, ka finanšu līdzekļu trūkuma dēļ arī šogad, kad notika pašvaldību un Eiropas parlamenta vēlēšanas, KNAB nebija naudas šo reklāmu monitoringa veikšanai. Visticamāk, arī uz nākamgad rudenī paredzētajām saeimas vēlēšanām naudas nebūs, prognozē Vilnītis.

Šogad šo monitoringu veikuši paši biroja darbinieki, un ne tikai tie, kuri strādā partiju finansēšanas kontroles nodaļā, bet viss birojs. Pat izmeklētāji rakstījuši ziņojumus, lai atbildīgie darbinieki izvērtētu, vai konkrētajā gadījumā ir vai nav slēptā reklāma. Šī situācija mazinot biroja kapacitāti.

Vaicāts, cik drīz varētu sagaidīt politisko konkurentu cīņas jeb nomelnojošas informācijas parādīšanās publiskajā telpā, Vilnītis sacīja, ka, visdrīzāk, šāda informācija jeb "melnais PR" parādīsies jau "finiša taisnē" jeb dažus mēnešus pirms parlamenta vēlēšanām.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais