Sniegs un apledojums vietām apgrūtina braukšanu

© F64

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem vietām valsts centrālajā daļā. Vidzemē un Latgalē atsevišķos rajonos snieg. Sākot no 2:40 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 112 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno un sniegoto posmu kaisīšanu un tīrīšanu.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos:

Siguldas virzienā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam un no Virešiem līdz Veclaicenei;

Valmieras virzienā no Braslas tilta līdz Strenčiem;

Daugavpils virzienā no Ogres līdz Lielvārdei un no Ludzas līdz Terehovai;

Bauskas virzienā no Iecavas līdz Grenctālei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Kuldīgas, Ventspils, Balvu, Daugavpils, Madonas, Valkas un Alūksnes apkaimes.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām valsts austrumu daļā nokrišņi – sniegs, slapjš sniegs.

Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū.

Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Īpaši uzmanīgi šajos laika apstākļos ir jābrauc pa grants ceļiem (sevišķi stāviem kāpumiem un pagriezienos), jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema.

Sākoties ilgstošam atkusnim, var arī parādīties masveida bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

Svarīgākais