Līdz marta beigām Montāgs-Girmess iemaksās "airBaltic" 52 miljonus eiro

© SCANPIX

Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess 52 miljonus eiro aviosabiedrībā ieguldīs līdz marta beigām, šodien preses brīfingā solīja investors.

Viņš skaidroja, ka akcionāru līguma parakstīšana ieilga, jo tika risināti tehniski jautājumi, kā arī sarunas patraucēja decembra svētku brīvdienas.

Savukārt darījums varētu noslēgties šā gada marta beigās, kad Montāgs-Girmess plāno iemaksāt kompānijā "airBaltic" 52 miljonus eiro.

Investors stāstīja, ka vienošanās par viņa ieguldījumu paredz visus tos nosacījumus, par kuriem tika runāts ar valdību, bet konfidencialitātes dēļ līguma detaļas netiek atklātas.

Šodien Montāgs-Girmess parakstījis trīs līgumus - ar Satiksmes ministriju, aizdevuma līgumu par 20% iegūšanu "airBaltic" pēc investīciju veikšanas un līgumu ar Finanšu ministriju.

"airBaltic" vadītājs Martins Gauss vēlreiz apliecināja, ka līgums ar Montāgu-Girmesu neparedz Krievijā ražoto lidmašīnu "Sukhoi Superjet" iegādi.

Jau ziņots, ka šodien parakstīts lidsabiedrības "airBaltic" akcionāru līgums starp Latvijas valdību un vācu uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

Saskaņā ar šo līgumu Latvijas aviokompānijā tiks ieguldīti 132 miljoni eiro ar mērķi modernizēt tās floti un īstenot aviokompānijas biznesa plānu "Horizon 2021".

Saskaņā ar valdības akceptēto darījumu vācu investors pēc tā noslēgšanas kļūs par 20% aviokompānijas akciju īpašnieku, bet pārējās akcijas paliks Latvijas valsts īpašumā.

 

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais