Gripas epidēmijas laikā pieaudzis NMPD izsaukumu skaits

© F64

Gripas epidēmijas laikā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsaukumu skaits pieaudzis par 15%, šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" informēja NMPD direktora pienākumu izpildītāja Sarmīte Villere.

Villere skaidroja, ka izsaukumi pieauguši gan gripas, gan citu respiratoro vīrusu gadījumu pieauguma dēļ.

Visvairāk izsaukumu NMPD šajā laikā ir Rīgas reģionā - 33% no visiem saņemtajiem izsaukumiem.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā gripas izplatība Latvijā palielinājusies - slimnīcās nogādāti 163 gripas slimnieki un septiņi cilvēki ar gripas izraisītu pneimoniju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringa dati.

Nedēļas laikā monitoringā iesaistītajās ambulatorajās ārstniecības iestādēs reģistrēti 152 gripas gadījumi - vidēji 155,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. SPKC dati gan liecina, ka tas ir mazāk nekā iepriekšējā 2014.-2015.gada sezonā šajā laika periodā.

Latvijā

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".