Augustā strauji pieaudzis ierosināto fizisko personu maksātnespējas lietu skaits

Augustā Latvijas tiesas ierosinājušas 22 fizisko personu maksātnespējas lietas, un tas ir lielākais fizisko personu maksātnespējas lietu skaits, ko tiesas sākušas viena mēneša laikā.

Pēc Maksātnespējas reģistra datiem, kopš šā gada janvāra līdz septembra sākumam Latvijas tiesas bija ierosinājušas kopumā 75 fizisko personu maksātnespējas lietas. Par maksātnespējīgām tiesas šogad pasludinājušas 28 fiziskas personas.

Visvairāk maksātnespējas lietu - 22 - ierosinātas augustā, 15 fizisko personu maksātnespējas lietas ierosinātas šā gada martā, deviņas - šā gada februārī, maijā un jūlijā ierosināts pa septiņām lietām, aprīlī un jūnijā tiesas sākušas pa piecām fizisko personu maksātnespējas lietām, bet janvārī uzsāktas četras fizisko personu maksātnespējas lietas.

Janvārī Latvijas tiesas pasludināja par maksātnespējīgām trīs fiziskās personas, februārī - vienu, martā un aprīlī pasludināta kopumā 12 personu maksātnespēja, maijā pasludināti spriedumi par divu fizisko personu maksātnespēju, jūnijā maksātnespēja pasludināta sešām fiziskām personām, jūlijā par maksātnespējīgu pasludināta viena fiziska persona, augustā - divas, bet septembrī par maksātnespējīgu pasludināta viena fiziska persona.

Pēc reģistrā pieejamās informācijas, kopš šā gada sākuma rīkotas sešas fizisko personu mantas izsoles.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”