Vakar dzēsts šogad pirmais kūlas ugunsgrēks

© F64

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietis viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotā informācija.

Kopumā ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī dzēsuši desmit ugunsgrēkus, no kuriem puse fiksēta Latvijas novados, bet 14 reizes devušies izsaukumos uz glābšanas darbiem.

Glābēji operatīvo pasākumu atskaitē uzrādījuši, ka vienu reizi vakar esot devušies dzēst kūlas ugunsgrēku, kas fiksēta kā pirmā šāda veida ugunsnelaime šogad.

Aizvadītajā diennaktī tika reģistrēts šogad pirmais kūlas ugunsgrēks - Ķekavas novada Ķekavas pagastā degusi pērnā zāle 20 kvadrātmetru platībā.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 17, bet cietuši 35 cilvēki.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais