Profesors: Bēgļi vietējos iedzīvotājus varētu izstumt no Latvijas

© Scanpix

Liela bēgļu skaita ierašanās Latvijā varētu veicināt vietējo iedzīvotāju migrāciju prom no dzimtenes, intervijā radio Baltkom atklājis Latvijas universitātes profesors Mihails Hazans, vēsta mixnews.lv

M.Hazans uzskata, ka bēgļi pieplūdums būs lielāks, kā solīts un tas atstās iespaidu uz vietējo iedzīvotāju dzīves ritmu. Līdz ar to var gadīties, ka bēgļu ierašanās veicina un stimulē vietējā darbaspēka emigrāciju uz citām Eiropas Savienības valstīm. Viņš uzsvēra, ka Latvija nav “slikta vieta, kur dzīvot” un līdz ar to bēgļu plūsma potenciāli var palielināties.

Tā pat profesors norādījis, ka Eiropas Savienība kļūdījusies padarot bēgļu intereses par prioritārām un tas var radīt negatīvas sekas.

Latvijā

Tā dēvētās nodokļu reformas ietvaros par vienu procentu punktu tika samazinātas iemaksas banku pārvaldītajos pensiju otrā līmeņa fondos. Šis viens procentu punkts tiks novirzīts valsts pārvaldītajā pirmajā pensiju līmenī. Tā kā šī pārbīde noteikta uz četriem gadiem, tad tiek lēsts, ka šajā laikā bankas nesaņems 616 miljonus eiro.

Svarīgākais