LRA neatbalsta degvielas nodokli bēgļu finansēšanai

© F64

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcija neatbalsta papildu nodokli degvielai, lai finansētu bēgļu uzņemšanas un uzturēšanas izdevumus, aģentūru LETA informēja LRA.

"Neapdomīgās un kļūdainās imigrācijas politikas seku mazināšanai lielās Eiropas Savienības valstis tagad izmisīgi meklē jebkādus līdzekļus. Mēs uzskatām, ka papildu nodokļu ieviešana bēgļu problēmu risināšanai nav atbalstāma," pauž LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Viņš arī kritizē bijušā premjera un tagadējā Eiropas Komisijas viceprezidenta Valda Dombrovska nostāju šajā jautājumā. Liepiņš uzskata, ka Dombrovskis iepriekš iestājās pret nodokļiem ar precīzi iezīmētu mērķi.

Liepiņš piebilst, ka šī Dombrovska nostāja sasaucas ar viņa un pārstāvētās partijas "līdzšinējo mētāšanos ar viedokļiem un ideoloģiju, piemēram, vienā brīdī nepamatoti tiek atcelta pensiju indeksācija, bet otrā, kad situācija to prasa, - pensionāriem tiek solīts lielais atbalsts".

"LRA aicina Latvijas valdībai uzdot sev jautājumu - kāpēc pie līdzīgām degvielas cenām visās Baltijas valstīs, kur pie tam Igaunijā un Lietuvā transporta ekspluatācijas nodoklis ir iekļauts degvielas cenā, Latvijā ir vissliktākais autoceļu stāvoklis un autoceļi aizvien turpina brukt," teikts politiskā spēka paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Kā ziņots, Vācijas ierosinājums ieviest Eiropas Savienības degvielas nodokli, lai finansētu masveida bēgļu uzņemšanu, esot guvis Eiropas Komisijas atbalstu. Šādu ideju izteica Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible un atbalstu tai izteicis Dombrovskis.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.