BBC rādīs filmu par to, kā Krievija iebrūk Latvijā

© BBC

Raidsabiedrība BBC radījusi filmu "Trešais pasaules karš: kara istabā" ("World War Three: Inside The War Room"), izspēlējot situāciju par Krievijas iebrukumu Baltijas valstīs.

Raidījuma centrālā tēma ir tas, kā prokrieviski separātisti no Latgales pārņem vairākas Latvijas pilsētas, un galu galā Krievija iebrūk Latvijā. Seriālā tiek apspēlēts arī NATO 5. pants, kas nosaka – uzbrukums vienai NATO dalībvalstij ir analogs uzbrukumam visām.

Jāpiezīmē, ka ar BBC arī sazinājās TV3 ziņas un raidījuma pārstāvji norādījuši – šāds scenārijs izvēlēts tieši Ukrainas konflikta dēļ.


Vietējie eksperti jau paguvuši nodēvēt šo britu raidsabiedrības ideju par “bezgaumīgu” un tendētu uz augstu reitingu ieguvi.


Filma būs skatāma trešdien kanālā BBC, plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais