Ījābs: Koalīcijas partijas neizrāda īpašas rīcībspējas pazīmes

© F64

Topošajā valdībā jau tās veidošanas procesā ir ielikti diezgan fundamentāli konflikti, kas nosacīti drīz liks sevi manīt, izriet no politologa Ivara Ījaba šodien sacītā opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) forumā.

Viņš cita starpā norādīja, ka koalīcijas trīs partijas neizrāda īpašas rīcībspējas pazīmes. Jaunās valdības veidošanas procesā tās pamatā ir ielikti diezgan fundamentāli konflikti, un nepaies ne daži mēneši, kad kādam no partneriem "būs, ko pateikt" par citu koalīcijas partiju, prognozēja politologs.

Viņš norādīja, ka šādā situācijā LRA jāparāda, ka tā spēj "spēlēt" valstiskā līmenī. Ījabs pievērsās gan pozitīviem, gan negatīviem aspektiem, raksturojot LRA situāciju un iespējamo tālāko virzību.

Kā ziņots, LRA šodien rīko forumu "Izaicinājumi 2016.gadā", kurā cita starpā tiks definēti LRA šā gada darbības virzieni un prioritātes.

Pasākums pulcē "Reģionu alianses", Vidzemes partijas un pārējo LRA ietilpstošo partiju pārstāvjus, kā arī reģionālo nodaļu un atbalstošo organizāciju pārstāvjus.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais