Pērn 4. ceturksnī IKP gada griezumā audzis par 2,6%

© F64

2015.gada 4.ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo periodu, iekšzemes kopprodukta (IKP) pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem audzis par 2,6%, bet pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem - par 3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes ātrais novērtējums.

IKP izmaiņas sekmēja pievienotās vērtības kāpums rūpniecības nozarēs par 3% un pakalpojumu nozarēs, izņemot mazumtirdzniecību, par 5%. Mazumtirdzniecībā radītā pievienotā vērtība palielinājusies par 3%, savukārt būvniecībā - samazinājusies par 7%.

2015.gada 4.ceturksnī IKP apjoms pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem saglabājies 3.ceturkšņa līmenī, proti, bija kritums par 0,01%

Izvērstu ziņojumu par precizēto IKP apjomu un izmaiņām 2015.gada 4.ceturksnī statistiķi publicēs 29.februārī.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais