Straujuma: VID jātiek galā ar negodprātīgiem darbiniekiem

© F64

Ceturtdien, 28.janvārī, Ministru prezidente Laimdota Straujuma apmeklēja Valsts ieņēmumu dienestu (VID), lai piedalītos VID vadības un VID struktūrvienību vadītāju sanāksmē.

Laimdota Straujuma apsveica VID ar veiksmīgi noslēgto 2015. gadu, kurā dienestam izdevās iekasēt krietni vairāk nodokļu nekā bija plānots.

"Pēc datiem arī nodokļu ieņēmumu pieauguma temps ir ātrāks par ekonomikas izaugsmi, kas ir labs rādītājs VID aktīvai darbībai," sacīja Ministru prezidente.

Viņa atzinīgi novērtēja to, ka VID mērķtiecīgi strādā, lai sakārtotu ar nodokļu iekasēšanu saistītos jautājumus tajās nozarēs, kur izvairīšanās no nodokļu samaksas ir bijusi visplašākā dažādos pakalpojumu sektoros.

Pēc Straujumas sacītā, gada nogalē tiekoties ar Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras pārstāvjiem, viņa ir saņēmusi ļoti atzinīgu novērtējumu VID darbam, kā arī novērtēja to, ka VID darbinieki uztur dialogu ar uzņēmējiem, lai atrisinātu kādas radušās problēmas.

Ministru prezidente pievērsa uzmanību tam, ka šodienas sanāksmē tiks izvirzīti uzdevumi šim gadam, pievēršoties izaugsmes un esošo problēmu risināšanas iespējām. "Un ir svarīgi, lai lielais VID kolektīvs, kas daudz strādā Latvijas labā, tiktu galā ar tiem darbiniekiem, kas bieži vien met ēnu uz visas institūcijas darbu un godaprātu," novēlēja L.Straujuma.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais