Arī vakar slideno ietvju dēļ cilvēki guvuši traumas

© F64

Vakar, paslīdot uz slidenām ietvēm, traumas guvuši 28 cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Puse jeb 14 no cietušajiem traumas guvuši Rīgā. Kopumā cietušie bijuši vecumā no 13 līdz 81 gadam. Viņi visi nogādāti slimnīcā.

Cilvēki galvenokārt guvuši roku un kāju lūzumus, kā arī daudzi no viņiem guvuši nopietnas galvas traumas. Diviem cilvēkiem mediķi konstatējuši iespējamu mugurkaula skriemeļu bojājumu.

Tāpat vakar Rīgā divus cilvēkus traumējis no mājām krītošs sniegs. Kāda 17 gadus veca jauniete šādi guvusi galvas un pleca traumas, bet 53 gadus vecs vīrietis guvis nopietnu galvas traumu.

Savukārt Latgalē 60 gadus vecs vīrietis ticis atrasts guļam uz ielas alkohola reibumā laika apstākļiem nepiemērotā apģērbā. Viņam konstatēta arī galvas trauma un ķermeņa atdzišana.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1372 izsaukumiem, no tiem 198 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

 

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais