Āboltiņa: Koalīcijas partijām būs grūti strādāt kopā

© F64

Koalīcijas partneriem Māra Kučinska (ZZS) vadītajā valdībā, visticamāk, būs grūti strādāt kopā, šorīt intervijā Latvijas Radio prognozēja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

"Ja jau sākotnēji tiek ielikts tik daudz apvainojumu [..], tad visdrīzāk būs grūti strādāt, bet katrā ziņā tas lēmums [par strādāšanu valdībā] "Vienotībai" ir jāpieņem pēc tikšanās ar pārējiem koalīcijas partneriem," sacīja Āboltiņa. Vēlāk gan viņa piebilda, ka, strādājot kopā, vajadzētu nolikt malā emocijas.

Politiķe norādīja, ka topošajai valdībai ir diezgan veiksmīgi noformulēts darāmo darbu saraksts, turklāt tagad, kad premjers nāk no citas partijas, "Vienotība" varēšot daudz "skaļāk" iestāties par savā pārraudzībā esošo ministriju problēmu risināšanu, bet valdības vadītājs būšot atbildīgs par to, lai risinājumus izdodas atrast.

Ņemot vērā valstī noteiktās prioritātes, "Vienotība" krietni uzstājīgāk prasīs labāku nodrošinājumu iekšlietu sistēmā strādājošajiem, kā arī daudz skaļāk iestāsies par pensionāru interesēm, bet finanšu ministram no ZZS būs jāatbild, kur ņemt naudu visu šo vajadzību apmierināšanai, savu redzējumu par darbu jaunajā valdībā ieskicēja Āboltiņa.

Viņa piebilda, ka "Vienotība" noteikti pievērsīs lielu uzmanību arī demogrāfijas problēmu risināšanai un šajos jautājumos ieklausīsies nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK padomos.

Šodien gaidāmās tikšanās laikā "Vienotība" ar VL-TB/LNNK arī pārrunāšot redzējumu par darāmajiem darbiem tieslietu nozarē, kas partijai esot svarīgi.

Runājot par premjera biedra statusu, kuru plānots "atdzīvināt" Kučinska valdībā, Āboltiņa atkārtoti uzsvēra, ka tas nebūs atsevišķs amats un nekāds jauns birojs netiks veidots. "Vienotības" līdere minēja, ka premjera biedra pienākumi konkrētajā gadījumā varētu būt saistīti ar ekonomiskās attīstības jautājumiem, ņemot vērā, ka "Vienotības" pārraudzībā būs Ekonomikas ministrija (EM), bet skaidrs, ka premjera biedrs nevarēs izmantot tās ekskluzīvās tiesības, kādas ir valdības vadītājam.

Kā ziņots, šodien notiks topošās valdības potenciālās koalīcijas partiju - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), "Vienotības" un nacionālās apvienības VL-TB/LNNK - trīspusējās sarunas par valdības veidošanu. Tā būs pirmā trīspusējā tikšanās šīs valdības veidošanas laikā.

Apspriede notiks plkst.12.30 Saeimas Pieprasījumu komisijas telpās 303.kabinetā, Jēkaba ielā 16, aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Pirms šīm sarunām jau ir teju zināms topošās valdības atbildības jomu sadalījums un ministri, kuri strādās valdībā. Vienīgais līdz galam īsti neatrisinātais jautājums ir "Vienotības" vēlme iegūt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu no VL-TB/LNNK apmaiņā pret EM.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais