VAKARA ZIŅAS: Īsi pirms nonākšanas slimnīcā Vējonis devies uz dēla kāzām

Izkāpis no automašīnas, Valsts prezidents dodas pie jaunākā dēla Naura. Lai arī slimības nomocīts, sakopojis pēdējos spēkus, sarunā ar dēlu Vējonis smaida © Aculiecinieka foto

Nesen Teikā, Ziemeļu rajona dzimtsarakstu nodaļā, gredzenus mija valsts pirmā pāra Raimonda un Ivetas Vējoņu vecākais dēls Ivo Vējonis un viņa līgava Ieva Vernava. Lai arī krietnu laiku atteicies no basketbola treniņiem, kā arī atcēlis oficiālās tikšanās, Valsts prezidents ar kundzi ieradās uz mīļotā dēla kāzām, par spīti smagajām veselības problēmām.

Tikai diennakti pēc vecākā dēla Ivo Vējoņa kāzām Valsts prezidents Raimonds Vējonis tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā «Gaiļezers». Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests informēja sabiedrību, ka Vējonis devies uz stacionāru, lai nodrošinātu pēc iespējas drīzāku atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Izvērtējot Valsts prezidenta veselības stāvokli, mediķi pieņēma lēmumu Vējoņa ārstēšanu veikt Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidents tika pārvests uz Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centru.

Pēdējā informācija pirms brīvdienu žurnāla »Vakara Ziņas« nodošanas tipogrāfijā vēsta, ka valsts labākie speciālisti no Latvijas Kardioloģijas centra Valsts prezidentam Raimondam Vējonim veiksmīgi veikuši sirds operāciju. Pirms operācijas Valsts prezidents un viņa ģimene sarunā ar Stradiņa slimnīcas kardiologiem un anesteziologiem saņēmuši detalizētu skaidrojumu par slimību un plānotās operācijas gaitu un piekrituši operācijai, vēstīja ziņu aģentūra LETA.

Operācija veikta steidzami, jo mediķi bija konstatējuši Valsts prezidentam sepses infekciju, kas bija jau skārusi sirds vārstuļus. Sirds vārstuļus skārusī sepse, kādu ārsti konstatējuši Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, varētu būt gripas komplikācija, kas parasti prasa ilgu ārstēšanu, aģentūrai LETA skaidrojuši medicīnas nozares speciālisti.

Pēc operācijas atveseļošanās periods varētu būt ilgs un sarežģīts. Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības laiku pārņēmusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais