Mūrniece: Uzmanīgi sekojam Krievijas uzvedībai

© F64

Mēs uzmanīgi sekojam Krievijas uzvedībai, lai būtu gatavi ātrai un adekvātai atbildei, šodien ārlietu debatēs norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Šobrīd mēs esam liecinieki tam, ka Kremlis izvēlas aizvien jaunas avantūras, lai novērstu iedzīvotāju uzmanību no pašu mājās samilzušajām problēmām. Līdz ar to jārēķinās ar dažādiem pavērsieniem," sacīja Mūrniece.

Runājot par galvenajiem izaicinājumiem, politiķe minēja terora draudus, konfliktus un migrācijas krīzi Eiropā, kā arī "agresīvu, revanšistisku un neprognozējamu lielvalsti" kaimiņos.

"Tas, ko mēs redzam, ir nedrošāka un mainīgāka pasaule. Mums atvēlētais laiks, lai reaģētu uz šiem izaicinājumiem, kļūst aizvien īsāks, bet resursi, kas jāiegulda, - daudz lielāki," turpināja Saeimas priekšsēdētāja.

Pašlaik galvenais ir stiprināt Latvijas drošību, akcentēja Mūrniece, piebilstot, ka runā par drošību visplašākajā nozīmē. Proti, drošība ir gan NATO ilgtermiņa klātbūtne mūsu reģionā, stipra un darboties spējīga Eiropas Savienība, gan Latvijas ekonomiskā drošība.

Kā ziņots, Saeimā šodien notiek ikgadējās ārpolitikas debates par paveikto un iecerēto valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos.

 

Svarīgākais