Latvijas ziema bēgļiem šķiet par aukstu

© F64

Latvijā esošie patvēruma meklētāji esot izrādījuši interesi vai Latvijā ir kādas vietas, kur esot siltāk, nekā Rīgā, intervijā LNT raidījumam "Ziņas sešos" atklājis „Patvērums „Drošā māja”” konsultants Alvis Šķenders.

Patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" ieradās speciālisti, kuri izglītoja bēgļus par dzīvi Latvijā un stāstīja viņiem par mūsu valsti un tās likumdošanu, kā arī sniedza praktiskus padomus.


Raidījumam tika norādīts, ka speciālistiem patvēruma meklētāji ne reizi vien uzdeva tādus jautājumus, kuri vietējos iedzīvotājus varētu sasmīdināt.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais