Sievietei, kura paslīd un nokrīt, nozog mobilo telefonu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Vakar, 24. janvārī, ap pulksten 20:00 Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Gogoļa ielu, kur notikusi zādzība. Cietusī sieviete policistiem pastāstījusi, ka gājusi pa ielu, paslīdējusi un nokritusi. Pie viņas pienācis kāds vīrietis, viņš palīdzējis piecelties un uzreiz devies projām. Taču sieviete, pēcāk pārbaudot savas mantas, konstatējusi, ka viņai nozagts mobilais telefons, informē Valsts policija.

Cietusī sieviete policistiem norādījusi uz vīrieša pazīmēm. Likumsargi, apsekojot tuvāko apkārti, pēc neilga laika pamanīja aprakstam līdzīgu vīrieti un viņu aizturēja.

Aizturētais – 1986. gadā dzimušais vīrietis – jau iepriekš vairākas reizes ticis sodīts par dažāda veida noziegumiem, tostarp laupīšanām, zādzībām un huligānismu. Vīrietis atzina savu vainu zādzībā un cietusī atguva savu mobilo telefonu.

Par zādzību nelielā apmērā ir uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Latvijā

Transporta enerģijas likums paredz veicināt transporta nozares “zaļināšanu”, ieviešot transporta enerģijas modernizēšanas pienākumus, kā arī samazināt patēriņam nodotās transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzes emisiju intensitāti par vismaz 16% līdz 2030. gadam.