Daugmalē traģiski beidzas "ziemas prieku" baudīšana

© F64

Svētdienas vakarā plkst. 21.03 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Ķekavas novada Daugmales pagastā Daugavā vīrietis brauca ar sniega motociklu un pazuda, bet ledū redzams melns caurums.

Ierodoties notikuma vietā, apmēram 200metrus no krasta, ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ielūšanas vietu, bet nebija redzamas pēdas, kas liecinātu, ka cilvēks būtu izkļuvis no ūdens, kā arī ūdenī nebija redzams vīrietis un sniega motocikls. Tumsas dēļ ledū ielūzušā cilvēka meklēšanas darbi tika pārtraukti, bet tie tiks turpināti šodien.

Ugunsdzēsēji glābēji atgādina, ka ledus biezums ūdenstilpnē nav vienmērīgs un neskatoties uz vairākas nedēļas ilgušajiem saliem, ūdenstilpnēm vēl joprojām var būt vietas, kur ledus ir plāns un nevar izturēt cilvēka svaru. Plānāks ledus vienmēr būs vietās, kur ir lielāka straume, pazemes avoti, pie tiltu pārvadiem.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais