UZZINI ziemas apstākļos īpaši sarežģīti izbraucamos autoceļu posmus

© publicitātes

Ziemas apstākļos, kad sniegs un apledojums var apgrūtināt braukšanu, atsevišķos valsts autoceļu posmos autovadītājiem var rasties īpaši sarežģījumi, sevišķi gadījumos, ja automašīnas nav pienācīgi sagatavotas un aprīkotas braukšanai ziemas sezonā. VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) speciālisti ir apkopojuši šādus posmus, un informācija par tiem ir pieejama LVC mājaslapā www.lvceli.lv.

Atzīmētie autoceļu posmi ir ar diezgan straujiem kāpumiem un kritumiem, līkumiem un pagriezieniem. Izbraucot šādus posmus, autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem un jāievēro drošas braukšanas principi. LVC mājaslapā ir pieejama arī karte ar braukšanas apstākļiem valsts galveno autoceļu tīklā, līdz ar to, plānojot braucienu, autovadītājiem ir iespēja ieskatīties šajā informācijā un atbilstoši sagatavoties.

Pagājušajās brīvdienas sarežģījumi daudziem autovadītājiem bija radušies uz autoceļa P8, posmā no Turaidas līdz Cēsu ielai Siguldā. Šis posms ir diezgan stāvs un prasa no autovadītājiem labas braukšanas iemaņas arī tad, kad ir notikusi ceļa apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Piemēram, pagājušajā svētdienā, 17.janvārī, šis posms tika kaisīts 11 reizes.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais