LMT investējis 0,5 miljardus eiro

© Scanpix

Telekomunikāciju operators Latvijas Mobilais telefons (LMT) dividendēs un infrastruktūras investīcijās kopš 1991. gada kopā ieguldījis 1,34 miljardus eiro, Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē atklāja LMT prezidents Juris Binde.

Aptuveni 767 miljoni eiro izmaksāti dividendēs, bet 573 miljoni eiro, kurus veido gan LMT peļņa, gan banku kredītlīdzekļi, ieguldīti sakaru infrastruktūrā. «LMT kredītreitings ir tik labs, ka mēs varētu aizņemties otrtik, ja būtu tāda vajadzība,» Saeimas deputātiem sacīja J. Binde. Pēc Moody’s metodoloģijas LMT ir noteikts Baa2 kredītreitings. Nodokļos kopš 1992. gada LMT ir nomaksājis vairāk nekā 600 miljonus eiro.

Latvijā, pateicoties sīvai konkurencei starp mobilo sakaru operatoriem, ir zemākie tarifi Eiropas Savienībā par vienu sarunas minūti, kas savukārt ir veicinājis lielāko balss pakalpojumu patēriņu uz vienu klientu, salīdzinot ar citām ES valstīm. Arī pēc datu apjoma uz vienu 4G bāzes staciju LMT ir līderis starp operatoriem, kas izmanto Nokia tīkla tehnoloģijas. Taču LMT savu izaugsmi šobrīd jau saista ne tikai ar datu pārraidi, bet arī ar satura un IT pakalpojumu attīstību.

J. Binde minēja piemēru, ka LMT Straumē pērn bijušas 370 tiešraides, tajā skaitā Eurobasket, Dziesmu un deju svētki, Prāta vētras koncerts, LMT Summersound, un skatītāju skaits sasniedzis 1 miljonu.

UZZIŅAI

Neierobežotu sarunu tarifu plāns, eiro/mēnesī

Vodafone Vācijā 30

Vodafone Īrijā 30

Vodafone Spānijā 26

Vodafone Lielbritānijā 23

LMT 9,95

Avots: LMT



Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais