Ķemeru nacionālajā parkā nelikumīgi izcērt kokus

© kemeri.lv

Valsts policijas darbinieki sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) vides inspektoriem pagājušās nedēļas nogalē Ķemeru nacionālajā parkā konstatējuši patvaļīgu koku izciršanu.

Par nelikumīgu koku izciršanu tika aizturēti divi cilvēki, kā arī aizturēšanas brīdī konfiscēti aptuveni divi kubikmetri nelikumīgi iegūtas koksnes. Zaudējumu apmērs vēl tiek precizēts, jo abas personas ar patvaļīgu koku ciršanu nodarbojušās ilgāku laiku.

Pieķertās personas skaidrojušas, ka koksne iegūta apkures nolūkiem.

Lieta nodota Valsts policijai.

DAP atzīst, ka nelikumīga koku ciršana Ķemeru nacionālā parka teritorijā ir aktuāla problēma. Koku ciršana mežā ir atļauta tikai saskaņā ar noteiktu kārtību, ko nosaka Meža likums, pretējā gadījumā tā uzskatāma par patvaļīgu, un par to paredzēta kriminālatbildība.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais