Kučinskis būs gatavs pateikt nē papildu bēgļu obligātai pārdalei uz Latviju

© F64

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) apstiprināšanas gadījumā premjera amatā būs gatavs attiecīgā situācijā Latvijas vārdā pateikt nē Eiropas Savienībā (ES) organizētai papildu bēgļu obligātai pārdalei uz mūsu valsti.

Jautājumu par to, kāda būs Kučinska attieksme pret situāciju, ja ES vienosies par piespiedu papildu kvotu noteikšanu bēgļu uzņemšanā, premjera kandidātam uzdeva neatkarīgais deputāts Artuss Kaimiņš.

Premjera amata kandidāts jokojot sacīja, ka mācēs pateikt nē papildu bēgļu piespiedu pārdalei arī ar savām ne visai spēcīgajām angļu valodas zināšanām, - šāda piebilde raisīja klātesošo smaidus.

Politiķis gan arī akcentēja, ka lēmumus nepieņems vienpersoniski, jo "nepretendē uz diktatora amatu, bet uz Ministru prezidenta amatu demokrātiskā valstī".

Kučinskis vēlreiz atkārtoja, ka topošā valdība nerevidēs Latvijas iepriekš apstiprinātās vienošanās par ierobežota bēgļu skaita uzņemšanu. Taču uz jaunām brīvprātīgām bēgļu kvotām Latvija "tālāk neparakstīsies", solīja politiķis.

Kā ziņots, pirmie patvēruma meklētāji Latvijā varētu ierasties februārī. Latvija divu gadu laikā apņēmusies no Grieķijas un Itālijas uzņemt 531 patvēruma meklētāju.

Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā ikdienā iekļūst patvēruma meklētāji arī no citām valstīm

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.